Reacties uitgeschakeld voor Cast musical Annie ontsteekt verlichting van de ‘Annie-Rett-kerstboom’ bij Buitengoed de Gaard.

Cast musical Annie ontsteekt verlichting van de ‘Annie-Rett-kerstboom’ bij Buitengoed de Gaard.

2012
14.12

‘Weet je Annie, een President zou eigenlijk vaker meisjes zoals jij om zich heen moeten hebben’. Raymond Kurvers, grote vriend van de Nederlandse Rett syndroom vereniging (NRSV), President Roosevelt in de musical Annie, sprak deze woorden tot het weesmeisje met een hartje van goud. Raymond en zijn collega’s Tony Neef (Oliver Warbucks), Gerrie van der Klei (Miss Hannigan), Maike Boerdam (Grace) en Joey Schalker (Rooster Hannigan) speelden de musical Annie tijdens drie uitverkochte voorstellingen in de Oranjerie in Roermond. Zij namen zaterdagmiddag 8 december ruim de tijd om bij drie ‘Annie’s’, Rett-meisjes met hartjes van goud, te zijn en zich te informeren over leven met Rett syndroom.

Het Rett Syndroom is een aandoening die alleen bij meisjes voorkomt. In Nederland zijn ruim 200 meisjes met dit syndroom bekend. Rett-meisjes worden ogenschijnlijk gezond geboren en maken een normale ontwikkeling door tot de leeftijd van 6 tot 18 maanden. Na deze leeftijd stagneert de ontwikkeling en wordt het meisje geleidelijk aan zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapt.

Zoals het een echte President waardig is, ontstak Raymond officieel de kerstverlichting in de Annie-Rett-kerstboom op een sneeuwwit Buitengoed de Gaard in het Limburgse Heythuysen. Zijn collega’s toonden hun betrokkenheid door het versieren van de boom met NRSV-kersthartjes en hun aandacht voor de Rett-meisjes.

Tony Neef: ‘ik Rett graag als ik kan en dat kan nu!!’ Ik vond het bijzonder en aangrijpend en stond compleet perplex van de positiviteit die de Rett families uitstraalden.

Gerrie van der Klei: ‘ik heb bewondering voor jullie prachtige werk en hoop dat meer en meer collega’s jullie blijven steunen’.

 

Maike Boerdam ontpopte zich als een ware Rett-vriendin, terwijl ze knuffelde met Linde, Silke en Menina. ‘Wat een prachtige ontmoeting, jullie zijn top’! Zoals ze ’s avonds in de voorstelling met weesmeisje Annie zong, zo voelde het afscheid na het samenzijn met de Rett-families…

En ik lach… want morgen is morgen.  Ik leef voor die morgen, ze geeft me een nieuwe dag…

Reactie scherm is gesloten